Menü Kapat

Travesti Bireylerin Günlük Hayatı

travesti birey yasantisi

Travesti bireylerin günlük hayatı diğer insanlara göre oldukça karmaşık ve zor anlara şahitlik etmektedir.

İstanbul travesti onur yürüyüşü

Bireylerin sosyal yaşam alanı dar olduğu için rutin hayatları biraz problemli geçebilir. İş hayatlarının yoruculuğu ve stres etkisi ile kendilerine çok bir zaman ayıramamaktadırlar.

İstanbul gibi özellikle büyük şehirde yaşayan bireyler zor günler ve problemli insanlar ile günlerini geçirmektedirler. İşleri gereği hiç tanımadıkları insanlar ile diyalog kuran bireyler neler ile karşılaşacaklarını kestirememektedirler.

Son zamanlarda toplumda daha fazla kabul görmeye başlayan bireyler renkli ve çeşitlik etkinliklere katılarak kendilerini sosyal hayata adapte etmeye çalışıyor.

Özellikle moda sektörü ile yakından ilgilenen bireyler kendilerini aşmak adına yakından takip edebiliyor ve yeni hobiler edinmeye çalışıyorlar.

Bu hobiler arasında resim, heykel tıraş ve güzellik sektörü ön planya yer alıyor. Güzellik sektörüne oldukça ilgili olan bireyler ek bir gelir amaçlı bazı güzellik merkezlerinde iş hayatına atılıyor.

Birçoğu çeşitli kurslarda eğitim alarak kendilerini geliştirmek ve toplum ile daha yakın olmak için daha sosyal hobiler bulmayı hedefliyorlar.

Travesti bireylerin birçoğu ne yazık ki bu kadar şanslı olmayabiliyor. Şanslı olanlar ve gelir düzeyi yüksek olanlar bir şekilde hayatlarını devam ettiriyor. Ama şanssız olanlar zorunlu seks işçiliği yaparak yaşam mücadelesi veriyor.

Özellikle aile ilişkileri çok karmaşıktır. Birçoğu toplum baskısı yüzünden aile bireyleri ile görüşmemekte. Gene şanslı olanlar ve aile fertleri bu durumu kabullenenler aile ilişkileri oldukça iyi ve düzenlidir.

Travesti Bireylerin Bir Günü?

Her iki kesim olarak bakılırsa şanslı ve şanssız olarak adlandırılabilir. Günlük hayatları çok farklı ve birbirlerine zıt hayatlardır.

İlk olarak bu ortamda bulunan şanslı kişilerden bahsedelim.

Bu ortama bir sıfır önde başlayan kişiler genellikle aileleri eşcinselliği benimsemiş ve maddi durumları yerinde olan kişilerdir.

Hayat kaygıları pek yoktur maddi durumları yerinde olduğu için kendilerini sosyal ortamlarda ve alışveriş merkezlerinde sıklıkla görebilir.

Birçoğu önemli yerde görev yapan, sanatçı veya moda sektöründe iş hayatına atılmış kişilerdir. Ücret karşılığı cinsel ilişki ile işleri yoktur. Maddi durumları yerinde olduğu için rutin hayatları alışveriş ve eğlence amaçlıdır.

Lüks yaşantıları sayesinde toplumda kabul görmüş kişiler olarak bilinirler. Herhangi bir baskı ve şiddete maruz kalmazlar.

Gelelim bu ortamın zayıf halkalarına. Yani bütün amaçları ve çalışmaları sadece güzel bir hayat yaşamak olanlara.

Onlar bu toplumda bulunan en şanssız kişilerdir. Tek amaçları kimseye muhtaç olmadan sakin ve güzel bir hayat sürdürebilmek.

Toplum onları dışlamaktadır çünkü ücret karşılığı cinsel ilişki yapma mecburiyetindelerdir. Çünkü başka bir alternatifleri yoktur. Kimse onlara ikinci bir seçenek sunmamıştır.

Birisi çıkıp belki güzel bir seçenek sunsa onlarda bu zorunlu işi yapmak zorunda kalmayacaktır. Hiç tanımadıkları hatta seslerini bile ilk kez duygu insanlar ile muhatap olur. Peki neden?

Nedeni sadece kimseye muhtaç olmadan refah bir hayat sürdürebilmek için. Sosyal yaşantıları gece geç saatlerde başlar. Bunun nedeni tabi ki çalışmak için.

Bilirler ki çalışmadıkları zaman toplumda yerleri olmayacak ve istedikleri hayatı yaşayamayacaklar. Hayatın ve insanların acımasız olduğunu iyi bilirler ve çalışmaya mecburlardır.

Genellikle bir evde iki veya daha fazla kişi ile yaşarlar. Bunun nedeni hem kendilerini güvende hissetmek hem de yüksek kira gelirini yarına ve daha aza indirmek. Mecbur bu yolda ilerlemek zorundadırlar çünkü bu yolu seçmek onların kaderidir.

Hiç fark ettiniz mi trans fobiye maruz kalan ve nefret cinayetlerine kurban gidenler genellikle zayıf olan halkadaki kişilerdir. Korumasız ve çalışmaya ihtiyaç olan kişiler oldukları için bu tür şiddete maruz kalırlar.

Günlük ve sosyal yaşantıları sadece çalışmaya odaklıdır. Öyle olmak zorunda düştükleri zaman ellerinden tutacak bir aileleri yanlarında yoktur.

Travesti bireylerin en çok özlem duyduğu kişiler aileleridir. Birçoğu yıllar önce aile bireylerine açıklayamadıkları ve tepki alacakları davaları için terk etmiş ve bu şekilde bir hayat sürme arzusu ile büyük şehir e yerleşmişlerdir.

İstanbul gibi büyük şehir de nasıl bir hayat süreceklerini tahmin etmemişlerdir. Birçoğu çıktıkları bu yolda pes etmiş ve aile yanına dönmüşlerdir. Ama diğer kişiler bütün olumsuzluklara rağmen davalarının arkasında durup bu zorlu hayata göğüs germişlerdir.

Bireylerin Çalışma Hayatı

Çalışma hayatları bilindiği üzere seks işçiliği olarak nitelendirebilir. Ülke genelinde henüz bireylere bir imkân sağlanmadığı için zorunlu seks işçiliği yapmaya mahkûm bırakılıyor.

travesti bireylerin hayatı

İstanbul ve diğer büyük şehirlerde gece geç saatlerde oto yollarda hizmet veren bireyler teknoloji ilerlediği için günümüzde artık internet üzerinden müşteri bulma imkanına nail oldular.

Önceki zamanlar geceleri riskli bir hayat geçirdikleri için bu teknoloji ilk kez onların işine yaradı. Çeşitli sosyal medya ve web siteleri sayesinde müşterileri ile irtibat kurarak görüşme sağlamaları mümkün.

Her ne kadar riskler azaltılmak istenilse de bir noktadan sonra çalışma prensipleri bunu karşılamıyor. Otoyol ’da çalışmak kadar problemli olmasa da internet üzerinden çalışma hayatları da sorun teşkil ediyor.

Türkiye genelinde bu tarz meslek gruplarına yaptırımlar ağır olduğu için problemler ile karşılaşmaları an meselesi haline gelir. Sadece internet üzerinden çalışma hayatları kısıtlanmıyor cadde ve sokaklarda çalışmaları bile ne yazık ki sorun.

Anlayacağınız üzere travesti bireylerin bütün alanları ne yazık ki kısıtlanıyor. Yaşama hakları ellerinden alınıyor oda yetmezmiş gibi çalışma hayatlarına bile müdahale oluyor.

Tek amaçları hayatta kalmak. Hayatta kalmaları için çalışmaya mecburlar herhangi bir iş ve sosyal yardım verilmediği için tek çareleri fuhuş olarak görünüyor.

Fuhuş yapmamak için her ne kadar çaba gösterseler de başka bir çareleri kalmıyor. Toplum tarafına bakacak olunursa bu tür iş yaptıkları için bütün nefretler üzerlerine toplanıyor.

Bu nefret bir zaman sonra bireylere taciz ve şiddet olarak yansıyor. Kimse yaptığı işten memnun kalmasa da yapacak bir şeyi olmayan mecburen bu işe yöneliyor.

Son zamanlarda dikkat çeken bir husus ise genç eşcinsellerin fuhuş sektörüne yönelmeleri. Henüz okul çağında olan eşcinseller kolay para kazanmak adına fuhuş sektörüne yöneliyor.

Bu durum her ne kadar içler acısı olsa da gerçek manada zorluk çeken bireyleri etkiliyor. Sahte resim ve bilgiler ile internet üzerinden müşteri bulmaya çalışan genç eşcinseller gerçek manada bu işe gönül vermiş kişilerin müşteri potansiyelini etkiliyor.

Sadece tek sorunları bunlardan ibaret değil. Ev bulmak, toplu taşım araçlarını kullanmak bile onlar için çok büyük bir sıkıntı.

Özellikle ev bulmak konusunda sorun yaşayan bireyler yüksek kira oranları sayesinde zor günler yaşamakta. Bu neden ile bir evde birden fazla kişi ile yaşayarak yaşam alanlarını kısıtlamakta ve güvenliklerini bir nebze dahi olsa garanti altına almaktalar.

Bir diğer problemleri ise aşk hayatları. Aşk hayatlarından hiçbir zaman yüzü gülmeyen çok sayıda birey var. Onları bir gelir kaynağı olarak gören ve bir vasıf sahibi olmayan erkekler sayesinde aşk hayatlarını düzgün yaşayamamaktadırlar.

Çok nadir sayıda birey gerçek Aşk’ı bulmuş ve bu günlere onlar sayesinde gelmişlerdir. Aile bireylerinden bulamadıkları şefkati erkeklerde arayan kişiler sonucu hep hüsran ile sonuçlanmış hikayeleri vardır.

Kısacası işin özü her yerden bir baskı sonucu hayata tutan kişiler olarak bilinmektedirler. Hiçbir zaman bu ülkede bir vasıfları olmayacak ve toplumun dışlanmalarına maruz kalacaklardır.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir