Menü Kapat

İstanbul Travesti Seks İşçiliği

istanbul travesti seks isciligi

İstanbul travesti seks işçiliği bir ticaret değil, aynı zamanda bir insan hakları sorunudur. Farkındalık yaratmak toplum için önemlidir.

Seks işçiliği kişilere ücret karşılığı cinsel hizmet sunması demektir. Bu faaliyet genellikle para karşılığı veya herhangi bir hizmet karşılığında gerçekleşir

Seks işçiliği çok farklı boyutlarda ve çok farklı cinsiyet varsayımlarının verdiği hizmetlerden biridir. Çok fazla türü ve bakış açısı mevcuttur. Ülkemizde yasal olmamak ile birlikte yaptırımları ağır olmaktadır.

Lakin her ne kadar yaptırımları ağır dahi olsa bu işi bir mesleği ve geçim kaynağı olarak çalışan çok sayıda insan var.

İstanbul Travesti Seks İşçiliği Türleri

Birden fazla sek törel tür mevcut olup bazı insanlar bu tarz meslekler ile hayat mücadelesi vermektedir. Mecburen yaşam mücadelesi için bu tarz bir mesleği seçen kişiler halinden hoşnut olmasa da yapacakları başka iş olmayınca el mahkûm olmakta.

Sokakta Seks İşçiliği

En çok talep gören türde bir seks işçiliği olarak bilinir. Genellikle büyük şehirlerin belirli bölgelerinde gece geç saatlerde veya gece klüplerinde gerçekleşir. Bu tür işçilik, cinsel hizmeti alacak olan kişi ile bire, bir temas yolu ile gerçekleşir.

İnternet Üzerinden Seks İşçiliği

Çevrimiçi platformlarda veya internet web siteleri üzerinden fotoğraf ve bilgilerin paylaşması ile gerçekleşir. Son zamanlarda en moda olan işçilik hizmetidir. Her türde cinsiyetin yer aldığı sosyal medya platformları ve internet web adresleri üzerinden beğendiğiniz kişinin telefon numarası veya whatsapp numarası üzerinden iletişim kurularak gerçekleşir.  Çeşitli web siteleri sırf bu iş üzerine kurulmuş olup cinsel ilişki yaşamak isteyen kişiler için elverişli bir yöntemdir.

Seks İşçiliğinin Etkileri

Seks işçiliği, fiziksel, duygusal ve sosyal olarak birçok zarara neden olabilir. Bunu canlı olarak görmek her ne kadar bizleri üzse de maalesef durum bu şekilde ilerlemektedir.

Yazımızın başında dediğimiz gibi birçok kişi bu tarz işleri her ne kadar istemeyerek de yapsa yapacak alternatif başka bir işleri olmadığı için mecburi olarak ilerletmektedir.

Fiziksel Zararlar:  Dünya genelinde cinsel yolla bulaşan hastalık oranı bir hayli yüksek ve seks işçileri en çok fiziksel zarar gören kişilerdir. Dünya genelinde kadına şiddet oranı yükseldikçe en çok etkilenen kısım ne yazık ki seks işçileri olmakta.

Duygusal Zararlar: Seks işçiliği, işçilerde travma, depresyon ve anksiyete gibi duygusal sorunlara neden olabilir. Kişiler hiç istemedikleri biri ile ücret karşılığı birlikte olması kadar acı bir şey yoktur. Bu yüzden duygusal anlamda oldukça zarar görürler.

Sosyal Zararlar: Toplum içinde marjinalleşme ve dışlanma, seks işçiliğinin sosyal sonuçları arasındadır. Özellikle eşcinsel bireyler en çok dışlanma yaşayan kişiler arasında ilk sırada yer alır. Ülkemizde henüz eşcinsel kavramının ne olduğunu bilmeyenler tarafından dışlanma oranı oldukça yüksektir. Bu yüzden eşcinseller toplumun en dış safında yer alırlar.

İstanbul travesti seks işçiliği ne karşı büyük bir önlem alınsa da cinsiyet fark etmeksizin bu işi yapmaya mecbur kişiler olduğu sürece önlem alınacak bir konu olmadığı hala Ülke genelinde anlaşılmamakta.

Bir travesti seks işçiliği yapabilir çünkü toplumda yaşadığı dışlanma, ayrımcılık ve ekonomik zorluklar nedeniyle başka bir seçeneği olmayabilir.

Toplumun onları kabul etmemesi ve iş bulma konusunda zorluklar yaşaması, bir travestiyi seks işçiliği yapmaya yönlendirebilir. Ayrıca, cinsel kimliklerinin ve tercihlerinin neden olduğu stigmatizasyon, geleneksel işlerde istihdam edilmelerini engelleyebilir ve seks işçiliği gibi daha kabul edilebilir bir seçenek olarak kalabilir.

Birçok kişi iyi bilir ki eşcinsel bireylerin çoğunluğu Üniversite ve lisans mezunu kişilerdir. İmkan verildiği taktirde mesleklerini en iyi derecede yapabilecek kişiler olduklarını ispatlayabilirler. Ama ne yazık ki Türkiye’de böyle bir şey mümkün olarak görünmüyor.

Her ne kadar dışlanmaya ve toplumda kabul görülmeyen kişiler olarak bilinilse de aslında eşcinseller kadar duygusal ve cana yakın kişiler toplumda henüz yer almamakta.

İnsani duyguları bir tarafa birçoğunun karakter analizleri oldukça yüksek. Yapılan araştırmalar neticesinde en çok toplum kurallarına uyan kişiler eşcinseller olarak bilinmekte.

Hayatlarını hep bir şeye adamak ve yardıma muhtaç kişilere her zaman yakın olmaları ile bilinirler. Ama bu tarz yaklaşımları insanların gözünde bir nebze dahi olsa kabul görmemekte.

Yaptıkları iş ile yargılanmaları her ne kadar saçma bir yaklaşım olsa da başka bir alternatif kalmayınca seks işçiliği yapmaktan başka çareleri kalmıyor.

Her ne kadar toplum dışlanmalarına karşı gelseler de bir müddet sonra artık çaresiz kalmaları içten bile değil. Haber kanalları ve sosyal medya siteleri üzerinden çok sayıda bilgi ile karşı karşıya gelmişizdir. Nefret cinayetleri adı altında işlenen cinayetlerin birçoğu toplum baskısı nedeni ile meydana gelmektedir.

Toplum içinde nefret uyandıran herhangi bir eylem yapmadıkları halde şiddet gören ve canlarına kıyılan çok sayıda eşcinsel yaşamakta. Tek suçları mecbur kaldıkları için zorunlu seks işçiliği yapmak.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir