Menü Kapat

İstanbul Travesti Sokağı Gerçekte Var mı?

travesti sokagi

İstanbul travesti sokağı olarak adlandırılan bölge Taksim, Beyoğlu tarafında bulunan bir sokak olarak bilinir.

İstanbul travesti sokağı

Beyoğlu Bayram Sokak olarak bilinen ve birçok kişi tarafından eşcinsel sokağı olarak adlandırılan bu bölgede eski harabe binalarda çok fazla sayıda birey yaşam sürdüğü için böyle bir isim olarak adlandırılmıştır. Burada yaşayan bireyler geçimlerini seks işçiliği yaparak sürdürmektedir.

Eski zamanlarda sadece bir genel evin bulunduğu ve bu genel evde çalışan bayanların camdan sarkarak ve kişilere laf atarak müşteri potansiyelini genişletmeleri ile gündem olmuştu.

Genel evin kapanması sonucu eski binalarda eşcinsel bireyler yaşamaya başlamıştır. Son zamanlarda haber siteleri tarafından lanse edilen bu sokak mülteci vatandaşlar tarafından akın edilmesi ile daha meşhur olmuştur.

2022 yılı itibari ile çok sayıda ev mühürlenmişmiş ve çalışma alanına kapatılmıştı. Burada yaşayan trans bireyler 3 ay gibi bir zaman diliminde dışarıda hayatlarını sürdürmüş ve evlerine girememişlerdir.

travestiler sokaği

Hayat mücadelelerini oradaki harabe evlerde sürdüren bireyler çaresiz kalmış ve sığınacakları yerleri olmadıkları için LGBT+ derneklerine başvuru yapmışlardı.

Pembe Hayat Derneği eski başkanı Buse Kılıçkaya, “Transların kendilerini var etme hakları ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Soruyorum, bu durumda biz nasıl yaşayacağız?” diyerek tepkide bulunsa da herhangi bir aksiyon gerçeklememiştir.

İstanbul Travesti Sokağı Nerede?

Taksim ve Şişli tarafına yakınlığı ile bilinen bu sokak aslında Beyoğlu bölgesinde yer almaktadır. Küçük Bayram Sokak olarak bilinir ve burada bulunan evlerde sadece trans bireyler yaşamaktadır.

Sosyal medyada karşımıza çıkan ve tepkilere neden olan bu Sokak aslında sanıldığı kadar kötü bir yer değildir. Biraz medya ve kişilerin abartması sonucu ile bu sokağı kötü olarak adlandıran kişiler belki de hayatlarında hiç buraya adım atmamış kişilerdir.

Hayat ile mücadele veren kişilerin topluma kazandırmak adına bu tarz yerlerden ziyade halk ile iç içe yaşamaları kimilerine göre mantıksız gelse de mantıklı olan aslında halk ile kaynaşıp kendilerine yer edinmek olabilir.

İstanbul travesti Sokağı 22 yılı aşkındır var olan aslında güzide bir yer olarak tarihte yerini alır. Kendiniz bilmez ve oraya hiç gitmemiş kişiler sayesinde bu tarz yerlerin adı çıkmış ve insanlar tarafından kötü bilinmekte.

Bu Sokak’ta mültecilerin yaşadığını iddia eden kesim var. Böyle bir şey söz konusu değil bu sokakta sadece eşcinsel bireyler yaşamakta ve Sokağı canlı tutmaktalar.

Sosyal medyada çıkan haberler neticesinde linç girişiminde bulunan çok sayıda insan burada mültecilerin ikamet ettiğini belirtmekte. Aksine burada herhangi bir mülteci ikamet etmemekte ve sadece eşcinsellere ait yaşam yerleri bulunmakta.

Dar ve eski yapıların olduğu bu bölge en son mültecilerin trans bireyleri taciz etmesi sonucunda oldukça popüler olmuştu. Varlığı ve burada yaşayan kişilerin nasıl zorluklar çektiklerini bile bilmeyen kişiler sayesin de bu sokak kendini kötü yorumlar sayesinde tanıttı.

Evet, gerçek hayatta böyle bir sokak mevcut. Fakat insanların anlattığı kadar karamsar bir yer değil. Trans bireyleri tanımak adına bu sokağı ziyaret edebilir ve renkli hayatlarına tanıklık edebilirsiniz.

Posted in Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir