Menü Kapat

İzmir Travesti Kültürü

İzmir travesti potansiyeli yüksek aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üçüncü travesti şehri olarak bilinir.

Güzellik her ne kadar göreceli bir kavram olsa bile burada yaşayan travestiler güzellik konusunda bir adım önde ilerlemektedir.

Gece hayatı ve sosyal aktiviteler ile dolu olan bu şehir yaşam standartları açısından oldukça zengin ve bir kadarda da sosyaledir.

Ulaşım her yere rahatlıkla sağlanır bir vesait ile dilediğiniz her hangi bir semte rahatlıkla varırsınız. Gece hayatı oldukça renkli ve her kafe, bar tarzı yerlerde bireyler ile karşılaşma olasılığınız yüksektir.

Sosyal bir hayata sahip İzmir travestileri özellikle gece hayatına düşkünlükleri ile bilinirler. Şehir her ne kadar büyük olsa bile bünyesinde birkaç tane travesti bar bulundurmaktadır.

Gelin hep birlikte İzmir travesti yaşam alanı semtleri ve gece hayatını inceleyelim.

İzmir Travesti Semtleri ve Barlar

İzmir travesti popülaritesi yüksek en büyük üç şehir arasında yer alır. Gece hayat, lüks mekânları ve eşsiz manzarası ile sahil şehri olarak herkesin ilgisini çeker.

Alsancak: Alsancak İzmir’in körfez kıyınsa yer alan travesti nüfusu oldukça kalabalık en merkezi semti olarak bilinir. Alsancak, İzmir’in gece hayatının merkezi olarak kabul edilir. Travesti barlar, restoranlar, gece kulüpleri ve kafe gibi eğlence mekânlarına ev sahipliği yapar. Bu nedenle gece saatlerinde oldukça canlı bir atmosfere sahiptir. İzmir’in ana ulaşım ağına sahiptir. Diğer semtlerden ve havaalanına kolayca ulaşım sağlanabilir.

Buca: Buca Üniversite bölgesi olarak özellikle Gay ve feminen bireylerin çok sayıda bulunduğu bir bölge olarak bilinir. Merkezi konuma sahip olup bütün ilçelere tramvay ile ulaşımı ile rahatlıkla gidilebilir.

Bornova: Bir başka travesti semti Bornova. Travesti sayısı olarak çok kişiye hitap etmese de kendi bünyesinde yaşayan travesti sayısı bir hayli fazladır. Özellikle merkez konumlu otellerde bir gece geçirecekseniz eğer kapınızı birinin çalması an meselesi olabilir.

Konak: Denize karşı görkemli bir semt olarak travesti bireylerin ilgisi çekmektedir. Konak travesti sayısı bakımından oldukça fazla ve en popüler ikinci semt olarak bilinir. Nüfusun %15 i travesti bireylerden oluşmaktadır. Tarih ve kültür bakımından oldukça zengindir.

Hatay: Konak ve Karabağlar ilçelerinin ortak sınırında bulunan yerleşim yeridir. Konak’ta yaşayan birçok travesti Hatay’da olduklarını ima eder ve doğrudur. Çünkü Hatay, Konak ilçesine bağlı %10 travesti nüfusuna sahip bir ilçedir.

İzmir’in Travesti Barları

Yukarıda belirttiğimiz gibi İstanbul gibi çok fazla gece mekânı yoktur. Toplam üç adet bar mevcut olup haftanın belirli günlerinde hizmet vermektedir.

Club KA: Marjinal bir topluluğa hizmet eden Club KA Haftanın her günü hizmet vermektedir. Özellikle Cumartesi geceleri çeşitli aktivite ve showları ile travesti ve gay bireylere hizmet vermektedir. Alsancak’ta bulunan bu mekân sabah saat: 11:00 ila gece 05:00 arası hizmet vermektedir. Şehrin en eğlenceli ve en aktif travesti barı olarak hizmet verir ve gidenlerin çoğunluğu her zaman memnun kalmıştır.

izmir travesti bar

Adres: Alsancak Mah. 1471. Sokak. No:45/A İzmir

CiX Blub: Cix Club, İzmir’de 2004 yılı itibari ile Gay, biseksüel ve travesti bireylere hizmet veren bir mekandır. En eski ve popüler mekanlar arasında birinci sırada yer alır. Cinsel kimliğiniz her ne olursa olsun size en kaliteli hizmeti vereceklerinden hiç şüpheniz olmasın. Mekan, tam bir parti atmosferi sunar ve genellikle saat 1’den sonra oldukça kalabalıktır. Alsancak’da sahile yakın konumu ile göz doldurur. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü hizmet vermektedir. Çalışma ve  giriş saatleri 23:00 – 06:00 arasındadır.

Adres: Cumbalı Sokak 448 No:5, Alsancak, İzmir

Trip Bar: Özellikle Gay bireylere hizmet veren bu mekan Cumartesi geceleri zenne Show ve drag queen aktiviteleri ile ilgi çekmektedir. Alsancak’ta bulunan bu mekanın hizmet saatleri 23:00 – 04:00 saatleri arasındadır. Sadece Cumartesi geceleri hizmet vermektedir.

Adres: 1443 Sokak No:10, Alsancak, İzmir