Menü Kapat

Türk Travesti Olmanın Dezavantajları

Türk travestiler

Türk travesti olmak Müslüman ve kendini aşamamış bir ülkede problemler içinde yalnız bir şekilde yaşamak demektir.

En basit problem insanlara kendilerini kabullendirmek toplum içinde yer edinmektir. İnsanların başkalaşmış gözleri her zaman üzerinde olması tedirginlikleri beraberinde getirmektir.

Bu tedirginlik bireylerde psikolojik sorunlara neden olmuş hatta kendi canlarından vazgeçme eşiğine kadar gelmiştir.

Geçmiş dönemlerde bu tarzda durumlar ile sıkça karşılaşmış ve nedeni belirsiz bir şekilde sebebini merak etmişizdir. Aslında sebep gayet açık ve anlaşılır bir şekilde toplumun eşcinsel bireyleri kabullenmemesinden kaynaklı olduğunu hepimiz açık bir şekilde farkındayız.

Bu kabullenmeme bireyler üzerindeki etkisi oldukça hassas ve önemli. Bireyler zaten aile ve günlük yaşantıları içinde derin duygular barındıran kişiler oldukları için toplumun kabullenmeyişi kendilerinde travma etkisi yaratmakta.

Verdikleri hayat mücadelesinin yanı sıra zorunlu yaptıkları iş neticesinde ister istemez psikolojileri alt, üst olmuş durumda. Birde üzerine insanların baskıları onları hayata tutunma mücadelelerinde alı koymakta.

Bu kadar problemin arasında yaşam mücadelesi vermek herkes için oldukça zor. Özellikle Türk travesti bireyler için oldukça zor.

Diğer Avrupa ülkelerini incelediğimiz zaman eşcinsel bireylerin refah ve özgürlük içinde yaşadıklarını görebiliriz. Hayatlarını diledikleri gibi yaşamakta ve cinsel kimliklerini özgür bir şekilde ifade etmektedirler.

trans onur yürüyüşü

İyi hatırlarsınız ki bundan birkaç yıl önce eşcinsellerin tek aktivitesi olan Trans onur yürüyüşü ülke genelinde yasaklanmıştı. Mantık çerçevesinde düşünecek olursak haklı isyanlarını dile getirmek ve kendilerini daha iyi ifade etmek her insan gibi onlarında hakkı.

Fakat bu hak onların elinden amansız bir şekilde alınmış çaresizliğe itilmiş bir şekilde çıkar yol aramaktadırlar. Toplumda saygı görmek ve kendilerini ifade etme özgürlüğüne nail olmak onlarında hakkı.

Türk Travesti Olmanın Avantajları

Aslında pek bir avantaj görünmemektedir. Sadece güzel bir ülkede yaşamak ve kendi ana dillerini konuşmak kadar bir avantajları yoktur aslında.

Birçoğu zaten bu baskı ve yasalar neticesinde yurt dışına yerleşmiş olup hayat mücadelelerini orada gönül rahatlığı ile vermektedir.

Burada yaşamak için mecbur olanlar ise herhangi bir mesleğe sahip olmayıp cadde, otoyol gibi yerlerde ücret karşılığı fuhuş yapmaya zorlanmaktadırlar.

Her ne kadar hayatlarını fuhuş yaparak idare etseler de ülke genelinde ne yazık ki buna da müsamaha gösterilmiyor. Geçimlerini sağlanmaması adına hep bir kısıtlama hep bir yasak mevcut.

Bu kadar zorluk ve yasak içinde yaşama tutunmaya çalışsalar da artık birçoğu bu mücadeleden vaz geçmişlerdir. İstanbul ve diğer şehirlerde yaşayan ve bu mücadele uğruna yaşamlarından vaz geçmiş çok sayıda Türk travesti var.

Tarihe ve geçmişe bakacak olursan haklı insanlarını dile getiren onlarca katledilmiş eşcinsel görmeniz mümkün. İnsan oldukları için değer gören sayısı gerçekten de az. Herkesin unuttuğu tek bir şey var onlarda bizim gibi insan ve yaşamayı bizler kadar hak ediyor.

Travesti Olmak Neleri Gerektirir

Kimse doğuştan travesti olmaz veya eşcinsel doğmaz. Bir travesti belirli bir yaş sonrası kadınsı duyguları daha ağır basar ve kendini kadın olarak hisseder.

Bunun neticesinde fiziki görünüm bir erkek bireyden hiçbir farkı yoktur. Vücut olarak kadına benzerlikleri illaki vardır. Bu benzerlikler vücut hatları ve tenlerinde tüy, kıl olmaması gibi ibareler gösterebilir.

Kimileri kadınsı duygularına yenik düşerek bu yolda ilerler kimileri ise cinsel ilişkinin ücretli olduğu dönemlerde kendi zevki ve eşcinselliği için bu yolu tercih eder.

Evet, yanlış duymadınız sırf para kazanmak ve gelir elde etmek için eşcinsel olan bireylerde günümüzde mevcut. Seks işçiliği ücret gerektiren bir aktivite olduğu için bu işi para kazanmak maksatlı yapan çok sayıda kişi mevcut.

Travesti olmak önce insan olmayı daha sonra sabretmeyi gerektirir. Sabredip kendinize güzel bir yol çizginiz takdirde hayatta her şey istediniz gibi ilerleyecektir.

İnsan olmak bir diğer faktör tabi ki. Karşınızdaki kişiler ile diyalogunuz ve yaklaşımız sizi pozitif noktada ilerletecektir. Cinsel hayatınızı dışarı yansıtmamak ve her şeyi gizlilik içinde ilerletmek sizi toplum nazarında daha olgun biri olarak gösterecektir.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir