Menü Kapat

Trans Kadın ne Demek?

trans kadin

Trans kadın diye bir terim yoktur aslında. Trans kelimesi Travesti kelimensin eş anlamı olarak farz edilebilir.

Son dönemlerde trans kadın kelimesini sıkça karşımıza çıkmaktadır aslında trans olan bir kişi kadın olarak adlandırılamaz. Kadınlar ve translar arasında çok bariz farklar vardır. Bu farkların en büyüğü hiç şüphesiz cinsel organlarıdır.

Dilerseniz konumuza cinsiyet kimlikleri ile devam edelim. Birçok kişinin kafasını karıştıran ve anlamlarını bilmediğimiz o kadar çok cinsel terim var ki anlatmakla bitmez.

Trans Kadın ne Demek Kimlere Denir

Trans kelimesi Latince kökenli bir kelimedir. Trans kelimesinin Latince anlamı “geçiş” demektir. Bir nevi travesti kelimesinin eş anlamlısı ve tabir şekli biraz kibar söylenme tarzıdır. Trans kadın diye bir tabir sadece Türkiye için geçerlidir ve bir trans ile kadın asla aynı kategoride değillerdir.

Trans olan kişiler doğuştan erkek cinsiyeti ile dünyaya gelen ve biyolojik olarak erkek olan kişilere hitap edilir. Sonuç olarak anne karnından dünyaya erkek olarak gelmişlerdir ve kadınsı duyguların baskın olması nedeni ile kendilerine sıfatlarının arkasına “kadın” ibaresini eklemişlerdir.

Duygu, düşünce ve tavır olarak tıpkı bir kadın endamı ile yaşarlar. Yanlış anlaşılmasını istemeyiz onlarda bizim gözümüzde bir kadındır ama Ülke genelimiz bu tabiri bu şekilde anlamadıkları için onları kadın olarak benimserler.

Trans kadın kelimesini detaylı bir şekilde anlattığımıza göre diğer cinsel terimleri izah etmek daha doğru olacaktır. Anlaşılacak bir dille telaffuz edelim ki yabancı cümlelere aşina olmayan kişiler daha iyi anlayabilsin.

Transeksüel: Trans ve seksüelkelimeleri Latince ve Yunan kökenlidir. Transseksüel kişilerde tıpkı hemcinsleri travestiler gibi doğuştan dünyaya erkek olarak gelirler. Ameliyat ve tedaviler sonucu tıpkı bir kadın görünümünü ve cinsel organını taşılar. Yani bu demek oluyor ki bir operasyon sonucu erkeklik organı “penis” yerine kadın organı “vajina” ameliyatı olan kişilerdir. Fizik, görüntü ve cinsel organ bakımından bir kadından farkları yoktur ama doğuşta atanan cinsiyetleri erkektir.

trans kadın

Biseksüel: Biseksüel kişiler erkek veya kadın olabilirler. Cinsel yönelimleri farklıdır hem hemcinslerine hem de karşı cinse ilgi duyabilirler. Bu terim, cinsel yönelimleri çeşitlilik gösteren bireyleri ifade etmek için kullanılır ve bu kişiler hem kadınlara hem de erkeklere çekilebilirler.

Heteroseksüel: Heteroseksüel kişiler, genellikle kendi cinsiyetinden farklı cinsiyetteki kişilere duygusal ve cinsel olarak bağ kurarlar ve bu nedenle karşı cinsle romantik ilişkiler kurarlar. Yani hemcinslerine asla ilgi duymazlar.

Gay: Aktif ve Pasif olarak iki gruba ayrılır. Aktif olan taraf cinsel ilişki sırasında baskın olan taraftır. Pasif olan taraf ise cinsel ilişki sırasında kadın rolünü üstelenen kişilere hitap edilir. Gay bireyler sadece hemcinsleri olan erkeklere ilgi duyarlar.

Travesti: Travesti kelimesi çok kapsamlı bir kelimedir. Trans, Shemale, Ladyboy gibi yabancı kökenli kelimelerin eş anlamlı olanıdır. Dünyaya erkek olarak gelirler ve kadın olarak asla tabir edilmezler. Travesti bireyler asla kadın değildir ama kadın görünümüne ve kadınsı duygulara sahip kişilerdir. Cinsel organları penistir.

Yukarıda bahsedilen kelimelerin Türkçe anlamları ile sizlere anlatmış bulunmaktayız. Anlaşılır bir şekilde hangi cinsel terimin hangi sıfatlarda kullanıldığınız sizler için açıkladık. Eşcinsel topluluğunda genellikle bu terimler kullanılır ve anlamları karışıktır.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir