Menü Kapat

Dünyanın En Güzel Trans Bireyleri

Dünyanın en güzel trans bireyleri

Dünyanın en güzel trans bireyleri arasında hiçbir Türk travesti yer almamıştır. Yapılan yarışmalarda yabancı kökenli kişiler yer alıyor.

Trans kelimesi aslında transseksüel ve travesti kelimesinin kısa bir özeti diyebiliriz. Dünya genelinde çeşitli organizasyonlar ve güzellik yarışmalarında genellikle yabancı uyruklu kişilerin katıldığı ve derece olarak en ön sırada yer aldıkları görünmektedir.

Şu zamana kadar hiçbir Türk trans bireyin organizasyonlara katılmaması dikkat çekmekte. İstanbul ve diğer şehirlerde kendi aralarında düzenledikleri organizasyonlara iştirak eden bireyler Dünya çapındaki bu tarz organizasyonlara başvuru yapmamaları ayrı bir ironi.

Aslında Ülkemizde gerçekten yüz güzelliği ön planda olan çok sayıda birey mevut. Bu tarz organizasyonlar yüz güzelliğinden ziyade fizik ölçülerini de dikkate almakta. Her neyi dikkate alırlarsa aslında gerçek olan Ülkemizde bu denli güzellikte bireylerin olması ve bu yarışmalara katılması hem kendi hem ülke prestiji adına büyük bir katkı sağlayacaktır.

Özellikle Brezilya, Tayland, İspanya, Filipinler, ABD ve İngiltere gibi büyük kitleye hitap eden trans güzellik yarışmaları popülerliği herkesin bildiği bir durum. Bu etkinlikler diğer Avrupa ülkelerinde de gerçekleşmekte ama en bilindik ve dünya çapında en büyük organizasyonlar yukarıda belirtilen ülkelerde gerçekleşir.

Dilerseniz şimdi Dünyanın en güzel trans bireyleri kimlerdir ve bu denli popülerliğe nasıl ulaşmışlardır hep birlikte inceleyelim.

Dünyanın En Güzel Trans Bireyleri Kimlerdir?

Listemizin ilk başında genç yaşına rağmen bu zorlu mücadeleyi göğüsleyen Norveçli model ile başlayalım.

Emma Ellingsen

Dünyanın en güzel trans bireyi Emma Ellingsen

Norveç 2001 doğumlu Emma yı ilk olarak İnstagram profilinde yaptığı paylaşımlar ile tanıdık. Dünya üzerinde bulunan en genç trans aktivist ve Youtuber diyebiliriz. Sosyal medya üzerinden yakaladığı popülerliği daha sonra Youtube platformuna taşıyan Emma 8-9 yaşlarında trans birey olduğunu fark ettiğini dile getirmiştir. Daha sonra yakaladığı şöhret ona modellik anlaşmalarını getirdi ve bu yüzden okul hayatını askıya aldı.

Anaokulu yaşlarında bebekler ile oynayan sadece kır arkadaş edinen Emma o yaşlarda süslü kıyafetler tercih ederek “Yanlış Bedenlerde Doğmak” adlı belgeseli izledikten sonra beden ve ruh halinin bir kadın olduğunu fark etmiş. Aile bireylerden çekindiği için bu durumu annesine kısa mesaj atarak belirtmiş daha sonra aile desteğini arkasına alarak cinsiyet geçiş sürecini bu yaşlarda başlatmıştır.

Bu süreçte en güzel şansı hem aile hem de arkadaş desteğinin olumlu olması neticesinde yargılanmalara maruz kalmadığı için çok mutlu olduğunu belirtmiş.

Rikkie Valerie Kolle

2023 Hollanda Trans güzeli denildiğini zaman akıllara gelen ilk isimdir Rikkie.  İlk kez bir trans kadın Dünya güzellik yarışmasına aday olarak bütün dikkatleri üzerine çekmişti.

rikkie valerie kolle

22 yaşında bulunan bu güzel bir cesaret örneği göstererek Ülkesinde organize edilen Ona Moody ve Miss Universe ABDuyruklu rakibi R’Bonney Gabriel’den birinciliği egale etti. Yarışmada birinci olmanın sevincini sosyal medya takipçileri ile paylaşan Kolle “Başardım!” mesajı ile tüm Dünya’ya örnek oldu.

rikkie

Kolle bu organizasyona katılan ikinci trans birey olarak tarihe adını yazdırdı. 2018 yılında İspanyol Angela Ponce Miss Universe’de yarışan ilk trans olmuştu. Angela televizyonlara verdiği röportaj ’da “Bunu hiç hayal edemezdim” demişti ve hayalleri gerçek olmuştu.

Jenna Talackova

Kanadalı model ve aktivist olan Jenna 1998 doğumlu olan ve diğer modeller gibi genç yaşta yükselişe geçen birisidir.

Dünyanın en güzel travesti bireyi

Kanadalı model ve aktivist olan Jenna 1998 doğumlu olan ve diğer modeller gibi genç yaşta yükselişe geçen birisidir.

Kanada’nın Miss Universe yarışmasında kendisinin bir trans birey olmasından ötürü yönetim kurulu tarafından diskalifiye edilmesi ile gündeme gelmişti. Yılmadan bu işe baş koyan Jenna hukuki mücadelesi ve kamuoyu desteğini arkasına alarak yaptığı itirazların sonucunda organizatörler kararlarını değiştirmek zorunda kaldılar.

Bu olay her ne kadar trans hakları ve cinsiyet kimliği konularında tartışmaya yol açsa da Jenna cesareti ve kararlılığı ile trans bireylerin hakkını savunan bir kişilik oldu. Şu anda hala model olarak kariyerini sürdürmekte ve topluluğun önemli bir karakteri olarak bilinmekte.

Posted in Anadolu Yakası, Ataşehir, Avrupa Yakası, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir