Menü Kapat

Travesti Siteleri Nedir? Ne Değildir?

Travesti Siteleri

Travesti siteleri amacına uygun olarak internet ortamında tasarlandığı takdirde transseksüel kişiler hakkında doğru bilgiler paylaşılabilir.

Son yıllarda çok sayıda site göze çarpmakta. Kimileri doğru bilgiler aktarırken bazıları kişiler eşcinsellik ve bireyler hakkında yanlış bilgiler sunmaktadır.

Bu yanlış bilgiler eşcinsellik ve topluma zarar niteliği taşımakta ve eşcinseller hakkında asılsız bilgileri insanlara farklı boyutlarda anlatılmaktadır.

Ülke genelinde eşcinsellik kavramını bilmeyen kişi sayısı fazla olduğu düşünülürse yanlış ve aldatıcı bilgiler paylaşıldığı süre zarfında toplum tarafından dışlanma sürmeye devam edecektir.

Bunun önüne geçmek adına bildiklerimizi eksiksiz ve detaylı bir şekilde size aktarıp hem eşcinselliği topluma kazandırmak hem de bilinen yanlış bilgilerin doğrusunu sizlere aktarmaya çalışacağız.

Eşcinsellik Nedir?

Eşcinsellik iki hemcinsin bir birinden hoşlanması, sevgili olması ve cinsel birliktelik yaşaması anlamına taşıyan bir cümledir. Bu iki kişi erkek veya kadın olabilir. Eşcinsellik sadece erkeklere özgü bir cinsel sıfat değildir. İki erkeğin birbirinden hoşlanması “Gay” olarak nitelendirilse de iki kadının birbirinden hoşlanmasına ise “Lezbiyen” denir. Eşcinsellik bir hastalık veya psikolojik sorun değildir. Her insanın özgür iradesi gibi eşcinsellik insanların kendi seçimleri ve cinsel yönelimleridir.

Eşcinsel Kişileri Toplumdaki Yeri

Ülke geneli olarak eşcinsel kişilerin toplumdaki yeri hiçbir zaman olmayacaktır. İnsanlar eşcinsel kimlikteki birilerini dışlama konusunda tutumları devam ettikçe bireyler kendi içlerine kapanık ve toplumdan uzak olmaya devam edeceklerdir. Örnek vermek gerekirse bireyler toplu taşıma ve sağlık sorunları ile ilgili konularda çaresiz kalmakta.

Travesti Siteleri ve Amaçları

Günümüzde bu tarz web sitelerinin asıl amacı eşcinsellik hakkında bilgiler vermek ve yeni nesil eşcinseller için rehber tarzında detaylı bilgiler sunmaktır.

Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde veren site sayısı çok azdır. Özellikle yapay zekâ kullanımı artması ile yanlış ve kulaktan dolma bilgiler internet ortamında sıklıkla karşınıza çıkabilir.

Bu yanlış bilgiler neticesinde hem bireyler hem de insanlar bilinçsiz bir şekilde asıl konudan saptırılarak hareket ettirilmekte ve her iki kısımda bu doğru olmayan haberler neticesinde etkilenmekte.

Sosyal medya ve haber tarzı sitelerde özellikle yanlış haber ve bilgiler neticesinde eşcinsel kişiler kötülenmekte ve bu kötülük sebebi ile insanların psikolojisini etkilemekte.

Doğru ve bilinçli makaleler yazan site sayısı oldukça az. Bu sitelerin habersizliğinde insanların toplumda yer edinmemesinde başka bir çare kalmıyor. Hal böyle olunca insanlar eşcinselliğin bir sapkınlık veya hastalık olduğu kanaatine varıyor.

Aslında Travesti siteleri gibi platformların asıl amacı bilgi vermek ve bilinç sahibi olmayan yeni nesildeki gençleri bilgilendirmek prensibi olarak bilinse de internet ortamında ne yazık ki bilgi kirliliğinden başka bir şey gözümüze çarpmıyor.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir