Menü Kapat

Travesti Kelimesi ve Eş anlamları

Travesti kelimesi nedir?

Travesti kelimesi ülke genelinde çok farklı boyutlar olarak nitelendiriliyor. Anlamı ve eş anlamlı kelimeler hakkında bilgi vermek isteriz.

Halk arasında bu kelime o kadar yanlış anlaşılıyor ki bu cinsiyeti taşıyan kişileri kadın olarak gören çok fazla insan mevcut.

Kadın ve eşcinsel kadın arasında çok bariz farklar olabiliyor. Örnek vermek gerekirse konuşma, cinsel organ veya dış görünüş. Karşı cinsin kıyafetlerini giyinmek sadece bireylere özgü bir davranış biçimi değildir.

CD yani crossdresser kelimesinin kısaltılmışı olarak bilinen bir başka eşcinsel kimlikteki kişilerde bu tarz davranışlar gösterebilir. Hal, tavır ve görünüm her ne kadar kadınlara benzetilse de eşcinsel kişiler asla kadın değillerdir.

Kadınlar anne rahminden dünyaya geldikleri cinsiyet ile eşcinsel kadınlar arasındaki farklar bariz ortadadır. Kadın cinsel organı doğum itibari ile vajina eşcinsel kadınların cinsel organı doğum itibari ile penistir.

Aralarında bulunan en büyük fark cinsel organları olarak adlandırılabilir. Lakin ilerleyen dönemlerde eşcinsel kadınlar ameliyat ve çeşitli ilaç tedavileri ile görünüm, fizik ve konuşma içgüdülerini bir kadından farksız olarak operasyonlar ile geliştirebilirler.

Travesti Kelimesi Eş Anlamları

Çok fazla sayıda eş anlamlı kelime mevcuttur. Birçoğu yabancı kökenli olup anlamları ve telaffuzlar dahi ülkemizde bilinmemektedir.

Crossdresser: Ülkemizde genellikle (CD) kısaltması olarak bilinir. Eşcinseller gay bireyler karşı cinsin kıyafetleri giymekten zevk alan kişilerdir. Genellikle erkeksi ve feminen bireylerden ibaretlerdir sonuç olarak kadın veya travesti değillerdir.

crossdresser ( cd ) nedir

Transseksüel: Belki de en çok karıştırılan kelimedir. Travesti kelimesi ile aralarında cinsel organ farkı vardır. Transseksüel kişiler genellikle cinsel organ ameliyatı olarak erkeklik organlarından sıyrılmış yerine kadın cinsel organları ile hayatlarına devam eden kişilerdir.

transseksüel nedir

Ladyboy: Genellikle Asya kökenli kişilerin kullanmayı tercih ettikleri bir kelimedir. Crossdresser ve travesti bireyler için kullanılan bir kelimedir. Son zamanlarda ülkemizde bulunan eşcinsel bireylerde bu sıfatı kendileri için kullanmaktadırlar.

ladyboy nedir

Shemale: Avrupa kökenli bu kelime travesti kelimesinin eş anlamlı bir cümlesidir. Avrupara Shemale olarak adlandırılan kişiler ülkemizde eşcinsel kadınlardan ibarettir.

travesti kelimesi nedir

Gay: Tipik eşcinsel erkekler için ithaf edilen kelimedir. Feminen gay kişiler kadınsı yüz ve vücut hatlarına sahiptir. Erkeksi gay bireyler görünümleri sadece erkekten ibaretidir. Hoşlandıkları cinsel kimlikteki kişiler genellikle erkektir.

gay nedir

Ülkemiz genelinde eşcinsel bireyler çok fazla kelime grubuna dâhillerdir. Özellikle ( Travesti Kadın ) kelimesi akılları karıştıran bir kelimedir. Travesti kadın diye bir kelime yoktur. Travestiler ve Travestilik asla kadın cinsiyeti ile özgünleştirilemez.

Karşı cinsin kıyafetlerini giyen bir kişi asla kadın değildir. Kadın gibi davranışları ve görünümleri olabilir ama asla kadınlar ile mukayese edilemez.

İstanbul ve büyük şehirler işlenen nefret cinayetlerinin zanlıları genellikle verdikleri ifadede ( kadın zannet ) gibi cümleler sarf etmektedirler. Ülke genelinde bu tarz kelimelerin anlamını bilmedikleri için ve eşcinsel bireylerin kadından farksız bir görünüme sahip oldukları için böyle cümleler kişilere karmaşık gelebilir.

Posted in Bakırköy, Beylikdüzü, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir