Menü Kapat

En Güzel Trans Hangi Ülkede

en guzel trans hangi ulkede

En güzel trans bireyler Dünya genelinde Filipinler olarak kayıtlara geçse de aslında Türkiye trans konusunda tarihi çığır açmıştır.

Diğer Dünya Ülkelerinde bulunan trans biryler normal güzellik yarışmasına dahi katılırken bizim ülkemizdeki bireyler kendi vatanlarında dahi bir organizasyon yapamamakta.

Geçtiğimiz yıl trans bir kadın olan Rikkie Valerie Kolle 2023 Hollanda Güzeli olarak Miss Universe yarışmasında ülkesini temsil etti ve tacı takması ile tarihe geçti.

trans hollanda güzeli

Ama bizim Ülkemizde ne yazık ki sadece bireyler kendi aralarında organize ettiği aktiviteler ile gündem olmakta.

Hep görmüşüzdür haber ve sosyal medya sitelerinde Miss International Queen yarışması adı altında genellikle yabancı uyruklu travesti ve transseksüel bireyler katıldığı güzellik yarışmasını.

Dikkatimizi her zaman bir Tür travesti adayının neden olmadığı gelmiştir. Yurt dışında trans ve transseksüeller toplumun bir parçası olarak görüldüğü için Dünya Ülkelerinde bu tarz aktivitelerin olması gayet normal bir durum olarak görünüyor.

Ülkemizde henüz bireyler herhangi bir toplumun parçası sayılmadığı için sadece kendi aralarında trans güzellik yarışması düzenlemeyi uygun görüyorlar.

Hatırlayanlarımız vardır Türkiye’nin ilk trans güzellik yarışması olarak bilinen But Trans Güzellik yarışması bireylerin kendi aralarında toplandığı güzel Ülkemizin büyük şehirlerinden ve travesti topluluğunun büyük ilgisini çeken organizasyonunu.

Oldukça yoğun ilgili görüp daha sonra bu tarz organizasyonların sessizi sedasız yapıldığı günleri unutmadık. Bunun sebebi hala Ülke genelinde travesti topluluğunu haklın bir parçası olarak sayılmadığı için olabilir mi? Tatbikîde, evet. Hala yasallaşmayan bir kanun ve bu güzide topluluğun dışlanması kadar enteresan olan şey ne olabilir ki?

Avrupa bünyesindeki diğer ülkeler bu tarz organizasyonları gayet olumlu karşılarken bizim Ülkemizde bu tarz organizasyonlar yasaklanır ve arka kapılar arkasında gizlice yapılmaya çalışıyor.

Bu tarz organizasyonlar hem bireyleri motive etmek adına, hem de toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek adına daha sık yapılması yönünde görüşleri olan çok sayıda insan mevcut.

En güzel trans her ne kadar Filipinler ve diğer Avrupa Ülkeleri olarak bilinse de aslında Türkiye travesti topluluğu bizim gözümüzde her zaman birinci sırada olmaya devam edecek.

Renkli görüntülere sahne olan bu güzel organizasyonun devamının gelmesini temenni ediyoruz ve bu güzel geceden sizlere birkaç kare bırakıyoruz.

Posted in Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir