Menü Kapat

Transseksüel Ne Demek?

transseksuel ne demek

Transseksüel ve travesti kelimelerini karıştıran ve aralarındaki farkı bilmeyen çok sayıda insan var.

Cinsel kimlik yönünden her iki bireylerin farklı özellikleri mevcut. Doğuştan itibaren olan cinsiyetleri her iki bireylerinde erkek olarak bilinir. Daha detaylı açıklamalar için yazının devamını inceleyebilirsiniz.

Travesti: Anne rahminden dünyaya ilk gözleri erkek olarak açarlar ileri yıllardan kadınsı duyguları daha baskın olduğu zaman hormon tedavisi, cinsel operasyonlar geçirerek kişisel görünümlerini bir kadın bedenine dönüştürürler. Görünüm, fizik ve duygular bir kadında ne ise travestiler içinde aynısı geçerlidir.

Transseksüel: Transseksüel tanımlanan cinsiyet tıpkı travestiler gibi doğuştan erkek olarak dünyaya gelen kişilerdir ve çeşitli hormon tedavi ve operasyon ile fizik, görünüm bir kadını andırırcasına gelen özellikleri içerir. Travesti ve Transseksüel bireyler arasındaki en büyük fark cinsel organlarıdır. Travesti cinsel organı erkeklik organı penis iken transseksüel cinsel organı kadın organı vajinadır. Geçirdikleri cinsel operasyonlar ve ameliyatlar sayesinde erkeklik cinsel organlarından kurtulup onun yerine vajina yaptıran kişilerdir transseksüeller.

İki cinsel kimlik arasında en büyük farktır cinsel organları. Onun haricinde duygu, düşünce ve görünüm bir kadından farksızdır.

Transseksüel Cinsiyet Değişikliği Neden Olur?

Cinsiyet değişikliğinin amacı yukarıda bahsettiğimiz gibi bireylerin erkeklik hormonlarından bir nebze olsun kurtulup yeni bir hayata kadın olarak başlamaları içindir.

Cinsiyet değişikliğinin asıl amacı budur. Zaten kişiler belirli bir yaş itibari ile kadınsı duyguları daha baskın olduğu için cinsiyet değiştirme gereği duyarlar.

Posted in Bakırköy, Fındıkzade, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir