Menü Kapat

İstanbul Travestileri Kendilerini Nasıl Güvende Hissedebilir

istanbul travestileri kendini nasil guvende hissedebilir e1707072352967

İstanbul travestileri kendilerini güvende hissetmeleri oldukça önemli bir konudur. Bu konu hakkında nelere dikkat etmelisiniz inceleyelim.

Diğer insanlar her ne kadar kendilerini güvende hissetmek için önlemler alıyorsa travestiler daha fazlasını almak zorundalardır. Bizlerde çevremizde yaşayan bireyler için kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olacak birkaç bilgi ile karşınızdayız.

  • Toplumsal Destek

Her ne kadar bilinçli kiler hayatımızda yer alsa da bilinçli olmayan ve başına savruk çok sayıda birey de mevcut. Kendi hakları ve toplumsak haklar konusunda bilinçli olmaları hem kendi güvenlikleri hem de çevre güvenliği açısından önem arz eder.

Bunun için en iyi yapılacak şey toplumsal destek grup etkinliklerine katılmak bilinçlenme çalışmalarına adapte olmaktır. Bilinçli bir şekilde hareket etmek her zaman fayda sağlayacaktır.

  • Kişisel Güvenlik Önlemleri

İstanbul travestileri özellikle gece dışarı çıkarken dikkatli olmalılardır. Bilinmeyen ve tehlikeli yerlerden kaçınmalı ticari taksi ile seyahat edilecekse güvenli firmalar tercih edilmelidir. Günümüzde çoğu bireyin yıllardır çalıştığı ticari taksi hizmeti mevcuttur. Lakin İstanbul gibi bir şehirde korsan taksi kullanan kişi sayısı oldukça fazla olduğu için tedbiri elden bırakmamak gerekir.

  • Arkadaş Desteği

Günümüzde en çok önem verdiğimiz kişiler genellikle arkadaş çevremizdir. Bir problem ve sorun olduğu zaman ilk etapta onlar ile paylaşır destek alırız.  Gece dışarı çıkıp birlikte vakit geçirmek isterseniz eğer grup halinde dolaşmak size her zaman güven verecektir.

  • Hukuki Bilinç

Bir travesti olarak yaşam sürdürmekteyseniz ve haklarınıza saldırı olduğu kanaatine varıyorsanız hukuki yollar ile hakkınızı aramanız mantıklı bir seçim olacaktır. Hukuki destek veren kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçmek haklarınızı korumanıza yardımcı olacaktır.

  • Sivil Toplum Kuruluşlarına Başvurun

İstanbul travestileri için çok sayıda sivil toplum örgütleri ve haklarını korumak için yardımcı olacak kuruluşlar mevcuttur. Bu kuruluşlar sizlere kayıtsız, şartsız destek sunup acil durumlarda kendinizi güvende hissetmenize destek olacaktır.

  • İletişim

Eğer bir travesti olarak İstanbul gibi büyük bir metropolde yaşıyorsanız arkadaşlarınız ve çevreniz ile her zaman iletişimde olmanız gerekmektedir. Destek ve güvende hissetme duygusu arkadaş çevresi ve yakın ilişkiler ile daha da güçlenir.

Kendini güvende hissetmek İstanbul travestileri için önemli bir haktır ve bu hakları koruma sorumluluğu toplumun her bir üyesine aittir. İstanbul travestileri bu önerilere uyarak kendilerini güvende hissedebilir ve haklarını savunabilirler.

İstanbul Travestileri ve Güven Duygusu

İstanbul travestileri için güven duygusu hayati bir öneme sahiptir. Düşünsenize büyük bir şehirde ve çeşitli insanlar ile her gün muhatap olmak ve kime güveneceğini şaşırmak.

Her gün farklı insanlar ile iletişim kurmak artık insanları daha detaylı bir şekilde tanımak demektir. İş gereği hiç tanımadıkları insanlar ile vakit geçirerek artık kimin ne olduğunu çözmek onlar için gayet basit bir iş.

Farklı millet ve farklı karakterli kişiler ile muhatap oldukları için artık güven duygusunu yitiren kişilerdir travestiler. Kendileri hariç hiç kimseye güvenmeyen ve güven duygusunu geçmiş zamanlarda kaybettikleri için artık insanlara temkinli yaklaşmaktadırlar.

Her ne kadar güven duygusu hayati bir önem arz etse de geçmiş yıllarda yaşanana nefret cinayetleri sonucu hiçbir insana karşı artık güven duygusu barındırmamaktadırlar. Artık tek yaşantıları sadece çalışmak ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını ilerletmek.

İstanbul Travestileri ne Kadar Güvenilir?

Bir kişinin güvenilirliği cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi ile ilgili değil karakter, davranışları ve tutumlarıyla ilgilidir.

Dolayısıyla İstanbul büyük bir şehir ve kim ne kadar güvenilir çok karmaşık bir sorudur. Her bireyin güvenilirlik durumu farklı olabilir. Bu neden ile kişinin güvenilirliğini değerlendirmek için aşağıdaki faktörleri inceleyebilirsiniz.

İlişki Geçmişi: Bir kişinin daha önceki ilişkileri ve davranışları kişinin aynasıdır ve gelecekteki güvenilirliği hakkında size fikir verebilir. İyi niyetli, dürüst ve saygılı davranışlar geçmişteki ilişkilerde belirginse, bu kişinin güvenilir olma olasılığı yüksektir. Özellikle arkadaş çevresindeki karakterine göz atmak önemlidir.

Sözünde Durma: Güvenilir bir kişi verdiği sözleri her zaman yerine getirir. Sözünde durmak kişinin her zaman güvenilir biri olduğu size hissettirir. Bir kişi size söz verdiği zaman sözünü tutuyorsa güvenilir bir kişi olduğunu izlenimi bırakır.

Dürüstlük: Belki de en önemli kavramlardan biridir. Bir kişi karşısındaki ile dürüstçe iletişim kurar ve yanıltıcı bilgi vermez dürüstlükten sapmazsa güvenilir kabul edilir.

Gizlilik ve Sır Tutma: Bir kişinin başkalarının gizliliğine saygı göstermesi herkes tarafından takdire şayan bir prensiptir.  Hepimiz insanız ve hepimizin kendimize veya ailemize ait sırları mevcuttur bu sırları biri ile paylaşmak herkes için bir terapi niteliği taşır. Sırrınızı vereceğiniz kişinin güvenli olması size değer verdiği anlamını taşır.

Empati: Empati yapabilen bir kişi, başkalarının duygularını anlamaya ve onlara destek olmaya çalışır. Empati, insan ilişkilerinde güvenilirliği artırır.

İstanbul travestileri güvenilirliği, bireysel davranışlarına ve karakterlerine dayalıdır. Her birey, kişisel davranışları ve ilişkileriyle güvenilirlik seviyesini belirler. Dolayısıyla, bir kişinin güvenilir olup olmadığını değerlendirmek için bu faktörleri dikkate almak önemlidir.

Posted in Anadolu Yakası, Ataşehir, Avrupa Yakası, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir