Menü Kapat

İstanbul’da Travestiler Nereye Takılıyor

istanbulda travestiler nereye takiliyor

İstanbul’da travestiler nereye takılıyor sorusu herkesin merak ettiği en önemli konular arasında yer alır.

Eğer bir eşcinsel birey olsaydınız neler yapmaktan keyif alırdınız ve nerelere takılırdınız hiç bunun sorusunu kendinize sordunuz mu?

Herkesin hem fikir olduğu bir konu İstanbul’da travestiler sadece gece kulübü veya barlara takılıyor algısı. Ama bu durum düşünüldüğünün aksine bireyler normal insanlar gibi aktivitelerde bulunduğu ve sosyalleşen kişiler olduklarıdır.

İstanbul büyük bir anakent ve farklı kültürlerin, yaşam tarzlarının ve insanların sosyalleştiği bir şehirdir. Şehirde bulunan bu çeşitlilik farklı toplulukların varlığı da beraberinde getirir.

Dilerseniz bu yazımında bireylerin günlük hayatlarını ve nasıl sosyalleştiklerini ele alalım. İstanbul’da yaşayan travestilerin yaşam tarzlarının sadece gece hayatından ibaret olmadığı hakkında sorulara yanıt verelim.

İstanbul’da Travestiler En Çok Nerede Yaşıyorlar?

Farklı kültür ve insanların yaşadığı bu şehirde bireyler yaşam alanı olarak çok sayıda semt ’de ikamet etmektedir. Yaşam tarzlarına uygun birkaç semtten sizlere bahsedeceğiz.

Taksim

Taksim, İstanbul’un en ünlü semtlerinden biridir. Burada bulunan gece kulüpleri ve barlar, travestilerin sıkça ziyaret ettiği yerlerdir. Taksim Meydanı, renkli ve eğlenceli bir atmosfer sunar.

Her ne kadar travestiler gece kulüplerinde eğlenmekten keyif alsalar da hepsi için bu geçerli değildir. Birçoğu semtte bulunan parklarda yürüyüş yapmaktan ve vakit geçirmekten keyif alırlar.

Etkinlikleri sadece bar ve gezi alanları değildir. Ayrıca tarih konusunda bir hayli ilgi olanlar Taksim ve çevresinde bulunan tarihi kalıntıları incelemekten zevk alırlar.

Şişli, Fındıkzade, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Beşiktaş

Yukarıda yazdığımız beş semt bir birlerine yakınlıkları ile bilinmektedir. İstanbul gibi büyük bir şehrin en gözde semtleri demek doğru olur.

Ulaşım, gezip görünecek yer olarak oldukça elverişli olan bu semtler tarihi dokuları ile dikkat çekmektedir. Sosyalleşme alanları bir hayli fazla olan bu semtte yaşayan travestiler alışveriş merkezleri, ünlü kafeler, sinema ve tiyatro gibi aktiviteler ile iç içe yaşan kişilerdir.

Yaşam tarzlarını sadece gece mekânları ve cinsellik olarak algılamak oldukça yanlış olur. Oldukça sosyal ve arkadaş çevreleri ile vakit geçirmeyi seven bireyler ile doludur bu semtler.

Kadıköy

Kadıköy, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alır ve yine günlük hayatının önemli bir merkezidir. Bu bölgede de travestilerin bulunduğu mekanlar ve etkinlikler düzenlendiği bilinir.

Özellikle halka açık kafe ve alışveriş merkezlerini tercih ederler. Alışveriş yapmaktan keyif alan travestiler Kadıköy gibi büyük bir semtin göz alıcı alışveriş merkezlerinde sıklıkla karşınıza çıkabilirler.

İstanbul’da travestiler ile tanışmak ve eğlenmek isteyenler için birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Bu seçenekler arasında gece kulüplerini ziyaret etmek, barlarda vakit geçirmek ve şehirdeki LGBTQ+ etkinliklerine katılmak yer almaktadır. İstanbul, çeşitli eğlence seçenekleri sunan bir şehir olduğu için herkes kendi zevkine uygun bir etkinlik bulabilir.

Eğer ki gece kulübü ve bar gibi mekânlarından hoşlanmayan bir kişiyseniz nacizane tavsiyemiz sosyal medya ve arkadaşlık sitelerine yönelmek olacaktır.

Posted in Anadolu Yakası, Avrupa Yakası, Beşiktaş, Fındıkzade, Kadıköy, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir