Menü Kapat

İstanbul Shemale Kelimesinin Anlamını Biliyor mu?

İstanbul shemale

İstanbul shemale denildiği zaman aklınıza ne geliyor? Yabancı bir cümleden ibaret olan bir kelime öyle değil mi?

Genellikle aşina olmadığımız kelimeleri duyunca kafamız karışır. Bir kelimenin anlamını bilmeden o kelimeyi bedeninde taşıyan kişiler için çeşitli sıfatlarda bulunabilir.

Shemale kelimesi genellikle Tayland bölgesinde kullanılan ve kelime anlamı erkek cinsel organına sahip ameliyat veya hormon tedavisi ile göğüs yapısına sahip olan kişilere verilen sıfattır.

Shemale

Bu cinsel kimliğe farklı ülkelerde farklı şekilde hitap edilebilir. Örneğin; Ülkemizde travesti olarak adlandırılan bu teri Avrupa Ülkelerinde transseksüel olarak nitelendirilir.

Shemale kelimesi bir tür fetiş pornografisi için kullanılan bir terimdir. Gerçek bir trans kadına bu isimlerden herhangi birini kullanırsanız rahatsızlık vermiş olabilirsiniz.

Shemale nedir?

Trans kadın, kendisini kadın olarak tanımlayan ancak doğumda kadın olarak belirtilmeyen, bazen DFAB olarak kısaltılan kişilerdir. Bu genellikle doğumda erkek olarak tanımlanmayı (DMAB) ima eder, ancak interseks kişilerin de kendilerini kadın olarak tanımlama olasılığı kadar yüksektir.

Genel olarak shemale kelimesi trans kadınlar tarafından bir hakaret olarak değerlendiriliyor. Shemale terimi birçok cinsiyet kimliğini çatısı altında toplayan bir terimdir. Lakin trans kadınlar için bu terim ve sıfatlar kullanılamaz.

Transgender

Öncelikle dikkat edilecek en büyük husus bir eşcinsel bireye terimlerden herhangi birini kullanırken o terimin hangi anlama geldiğini bilmektir.

Anlamını bilmediğiniz kelimeleri karşınızdaki insana sarf ettiğiniz zaman tepki görebilirsiniz. Ülke genelinde genellikle hangi terim hangi kişiler için kullanılır az sayıda insan bilmekte. Bazı eş anlamlı kelimeler yanlış bilinmekte ve telaffuz edilmektedir.

İstanbul shemale kelimesine ne kadar aşina olmasa da aslında bu kelimenin anlamını bilmek ve yerinde kullanmak karşınızdaki insana ne kadar değer verdiğiniz anlamını taşımaktadır.

Posted in Beylikdüzü, Kadıköy, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir