Menü Kapat

Seks İşçiliği İstanbul Travesti Bireylerin Kaderi

seks isciligi istanbul travesti

Seks işçiliği İstanbul travesti ortamının kapsamlı sorunlarından biridir. Yaşam mücadelesi için yapmak zorunda kaldıkları tek seçenek.

Yaşam mücadelesi herkes için farklı bir ortam sunar. Bu ortam kimi zaman büyük sorunları beraberinde getirdiği gibi kimi zaman hayatınızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Hayatta kalmak için mecbur kaldığınız bazı seçenekler olabilir. Bu her insanın başına gelebilecek kimi zaman üstesinden gelinebilen bir konudur. Seks işçiliği bu durumda yapılacak en kötü seçenek olabilir. Empati yapılacak olursa her gün farklı kişiler ile muhatap olmak en basit örneğidir.

İstanbul’un alışıla gelmiş yaşam tarzına ayak uydurmak için bazı fedakârlıklar yapmak gerekir. Bu fedakârlıklardan bir tanesi zorunlu seks işçiliği. Yüksek nüfuslu büyük şehirlerde yaşayan bir trans bireyseniz ne yazık ki başka seçenek kalmıyor.

Türkiye’de hayat zor, geçim sıkıntılı. Dar gelirle yaşamak çok zor. Özellikle bir bireyseniz devlet tarafından herhangi bir güvence verilmediği için işiniz daha da zor.

Toplum baskısı ve hayatta kalma mücadelesiyle dolu zorlu bir yola adım attığınızda neyle karşılaşırsınız bilinmez. Her şey güzel olacak derken bir bakmışınız işler daha kötüye gitmiş ve kendinizi istemediğiniz bir sektörde bulmuşunuz.

Eğer yeni bir trans birey adayı iseniz işiniz bu zamanda oldukça zor. Malum ev kiraları masraflar derken hayat sizin için bir adım geride başlıyor. Büyük şehirlerde kalacak yer kadar problem olan bir konu yoktur. Eğer kalacak bir yeriniz yoksa son zamanlarda trans bireyler için misafir haneler mevcut.

İstanbul Travesti Misafirhanesi

İstanbul Taksim’de bulunan sığınma evi, gelecekteki kader arkadaşlarının zorluk çekmemesi için yapılmıştır. Geçmişte zorluklar yaşamıştır.

istanbul travesti misafirhanesi

2013’te Trans Evi projesiyle yardıma ihtiyacı olan evsizlere destek olan trans aktivistler ayrımcılığa karşı çıkmıştır.

Mülteciler ve şiddet gören bireylere güvenli ve sürdürülebilir barınma imkanı sunarak onların güvende hissetmelerini sağlamak.

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği’nin projesi olan bu ev, on yıldır deneyimli trans bireyler tarafından desteklenerek işletilmektedir. Ev, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği projesi kapsamında kurulmuştur. Evde, trans bireylere destek ve dayanışma sağlanmaktadır.

Atölyelerde düzenli gelir ve meslek edinme imkânı sunularak dar gelirli bireylere destek olunmaktadır. Çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir. Dil, Din ve Ülkenin herhangi bir öneme sahip olmayan en güvenli yeri olarak bilinir.

Herkesin hoşuna giden bu yer, aile ve toplum şiddeti gören herkese umut olmaya devam ediyor.

Yetkililer, trans bireylerin dışlanmasını önlemek için liderlik ettikleri projede kendinden eminler. Devlet, toplum ve aileler tarafından dışlanan trans bireylere destek olmayı hedefliyorlar.

İstanbul’da Travesti Olmak

Diğer şehirlere göre oldukça zor bir süreçten geçmektir İstanbul’da Travesti olmak. Hayatınızın her anında önünüze çıkan problem ile başa çıkmaktır.

istanbulda travesti olmak

Göze batan en büyük problem toplumun size olan davranış ve yaklaşımı olacaktır. Başkalaşmış gözlere maruz kalabilir cinsel kimliğinizden vazgeçme düşüncesine kadar aklınıza fikirler gelebilir.

Eğer bu fikirleri göz ardı etmezden gelemezseniz bu uçsuz bucaksız şehirde yaşamanız kolay sizin adınıza olmayacaktır. Her gün çeşitli düşüncelere kapılıp kendinizi ve cinsel kimliğinizi düşüneceksiniz.

Belki ileride hayallerinizden vazgeçip erkek olarak yaşamaya çalışacaksınız, ama kadın ruhunuza yenik düşüp ilerlemeye çalışmanın zorluğunu anlayacaksınız.

İstanbul başka şehirlere göre yaşamak oldukça zor ve masraflı bir şehirdir. Bu şehirde hayatta kalmak istiyorsanız eğer gelirinizin biraz çok olması gerekir. Bu yüzden Seks işçiliği İstanbul travesti bireylerin kaderidir.

Seks İşçiliği İstanbul Travesti Bireyler İçin Tek Seçenek mi?

İstanbul her ne kadar tek seçenek olarak görülse de başka alternatif şehirler mevcut. Yaşam alanı ve toplum baskısının daha az olduğu çok sayıda şehir mevcut.

Özellikle bireyleri az rahatsız edecek ve çalışma şartlarına ayak uydurabilecek birkaç şehir Ülkemizde mevcut. Bu şehirlerin başında İzmir gelmekte.

İzmir yaşam ve toplumsal alanı olarak trans bireyler için oldukça uygun. Gelişmiş ve kültür bakımından oldukça muhafazakâr ve eşcinsel kişiler için yaklaşımları oldukça şeffaf.

İleri görüşlü kişilerin yaşadığı ve eşcinsellik hakkında bilgi sahibi olan insan sayısı oldukça fazla. Elbet bu şehirde de ufak tefek problemler olabiliyor lakin diğer şehirler kadar aşırıya kaçmamak kaydı ile.

Buradaki insanlar eşcinsel ve trans bireylere karşı sorun çıkarmaz çünkü duygudaşlık ve açık görüşlüdürler.

Diğer problemsiz şehir olarak başkent Ankara alternatif bir yerdir. Burada nüfus kalabalığı ve insanların hayatta kalma mücadelesinin yoğun olması nedeni ile trans bireyler pek göze batmamaktadır.

Özellikle Kızılay, Çankaya, Keçiören gibi merkezi konumlu semtlerde çok sayıda birey yaşamaktadır. İnsanlar ile iç, içe ve sosyal hayatlarını sorunsuz bir şekilde devam ettirmektedir.

Bursa travesti ve eşcinsel bireyler için ana merkezli bir anakent olarak bilinir. Bursa denildiğinde ilk akıllara gelen şey tabi ki eşcinsel topluluğu ve yaşam tarzları.

Eşcinsel sayısı olarak belki de Türkiye şartlarında en çok nüfus oranına sahip bir şehirdir. Burada yaşayan insanlar eşcinseller ile birlikte yaşamaya alışmış onların nasıl bir mücadele verdiğinin farkında olan kişilerdir.

Seks İşçiliği İstanbul Travesti Bireylerin Akıbeti Ne Olacak?

Henüz cevaplanmış bir soru değil ne yazık ki. Yıllardır bu mücadelenin içinde olan ama bir yol kat edemeyen çok sayıda birey var.

travesti seks isciligi

Bazısı bu yolda canını hiç sayarak mücadele etmekten vaz geçmiş birçoğu hala mücadele vermeye devam ediyor.

Toplum tarafından kabul görmedikleri sürece bu yoldan vazgeçecek gibi görünmüyorlar. Sayıları her ne kadar az olsa bu kutsal mücadele için canla görev yapan bireyler mevcut.

Hayat değil insanlar acımasızdır. Fark etmelerine rağmen sadece başkalarının sesini duymayı beklerler. Bu uğurda çok arkadaşlarını kaybettiler ama sıkılmadan güzel günler görmeyi ümit ediyorlar.

Yıllardır olduğu gibi hayat mücadelesi vermeye devam edecekler. İyi ya da kötü bir şekilde ayakta duracaklar ve onlar için adaletin tecelli etmesini bekleyecekler.

Posted in Ataşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bostancı, Fındıkzade, Kadıköy, Kartal, Mecidiyeköy, Nişantaşı, Pendik, Şişli, Taksim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir