Menü Kapat

Anadolu Yakası Travesti Semtleri

anadolu yakasi travesti e1707234181103

Anadolu yakası travesti denilince akıllara gelen ilk semt tabi ki Kadıköy olarak bilinir.

Kadıköy hem yerleşim bakımından hem de insan topluluğu açısında oldukça büyük bir semttir. 2024 itibari ile yaklaşık 452 bin nüfusa sahip olan Kadıköy semti sadece kendi bölgesi ile sınırlı değil.

Sınırları kendi bölgesinde bulunan birçok semt ile bütünleşen ve her yıl nüfusunu bir önceki yıla göre daha çok katlayan semttir.

Önceki yazılarımızda genellikle Avrupa Yakası bölgesi hakkında bilgi verdiğimiz için bu yazı dizimizde Anadolu yakası travesti semtlerini ele almak istedik.

Eğer bu bölge içerisinde herhangi semtte ikamet ediyorsanız ve kendinize bir arkadaş arıyorsanız makalemizi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederiz.

Anadolu Yakası Travesti Dağılım Bölgeleri

Bölge yapı itibari ile oldukça kalabalık bir topluluğa sahiptir. Çevresinde bulunan ve insan topluluğu bakımından oldukça fazla semtler sınırları içerisindedir.

Dilerseniz Avrupa Yakası travesti semtlerine hep birlikte göz atalım:

Bostancı: Sahili ile ünlü ve deniz yolu ile ulaşım kolaylığı sağlayan büyük semtler arasında yer alır. Bostancı travesti sayısı bakımından toplam nüfusunun %15 ne sahiptir.

Ümraniye: Ümraniye her ne kadar deniz kıyısına biraz uzak olsa da travesti yaşam alanı olarak büyük bir bölümünü kaplamaktadır. Ümraniye travesti sayısı nüfusun yaklaşık %10 luk dilimine sahiptir.

Ataşehir: Lüks yapılar ve alışveriş merkezleri ile ünlü bu semt gösteriş ve ihtişamın başkenti olarak nitelendirilebilir. Ataşehir travesti sayısı nüfusun neredeyse %20 lik kısmını kaplamaktadır. Bu lüks ve ihtişamlı semte ilgi oldukça fazladır.

Kartal: Her ne kadar Kadıköy merkeze uzaklığı ile bilinilse de aslında Kartal travesti yerleşim alanı büyüklüğü oldukça geniştir. Nüfusun %25 i travesti bireylerden oluşmaktadır.

Pendik: Bir diğer sahil kenarı semti. Yerleşim alanı olarak oldukça büyük Tuzla ve Gebze’ye yakınlığı ile bilinen bir semt. Nüfusunun %30 u travesti bireylerin yaşam alanı olarak bilinilse de Pendik travesti yaşam alanı olarak diğer semtlere oldukça uzaktır.

Her semtin kendine has özellikleri vardır. Ama Anadolu Yakasında travesti yaşam alanı olarak yukarıda saydığımız semtler ilk planda kendilerini göstermektedir. Diğer semtlerde de travesti yaşam alanı mevcuttur ama popülaritesi bu kadar geniş değildir.

Posted in Anadolu Yakası, Ataşehir, Bostancı, Kadıköy, Kartal, Pendik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir