Menü Kapat

Aktif Travesti Nedir?

aktif travesti nedir

Aktif travesti kelimesini ilk etapta işiten biri ne anlama geldiğini çözmekte biraz zorluk çekiyor.

Cinsel terimler her ne kadar kafa karıştırıcı olsa da aslında dikkatli okunduğu zaman gayet açıklayıcı ve anlamlı kelimeler olduğu insanların dikkatini çekiyor.

Ülke genelinde bu tarz terimlerin anlamını bilmeyen ve hala travesti bireyleri bir kadın olarak gören çok sayıda kişi var. Onları bir nebze aydınlatmak adına bu cinsel terimin anlamını anlaşılır bir dilde izah edelim.

Aktif Travesti Nedir? Bütün Travestiler Aktif ‘midir?

Aktif travesti cinsel ilişki esnasında erkek rolünü üstlenen yani baskın taraf olan kişiye denir. Pasif travesti ise cinsel ilişki esnasında kadın rolünü üstlenen kişilere hitap edilen terimdir. Bir eşcinsel size aktifim veya pasifim gibi terimler kullanırsa bu açıklamayı dikkatli okuduğunuz taktirde ne demek istediğini gayet iyi anlayacaksınız.

Günümüzde Aktif ve Pasif olan çok sayıda birey mevcut. İşleri ve müşteri isteklerine hitaben cinsel pozisyonlarını değiştirme gereği duyan kişi sayısı oldukça fazla.

İnsanların cinsel hayatı ve kimliği hiç kimseyi ilgilendirmediği gibi cinsel ilişki esnasında aktif veya pasif olma isteği de kimseyi ilgilendirmez. Cinsel ilişki yaşamak her insanın temel hakkı olduğu gibi herhangi bir cinsel kimlikteki insan ile özgürce bu duyguyu yaşayabilir.

Bir başka soru ise bütün travestiler aktif mi? Sorusu her bireyin içinde kadınsı duygular hariç erkeksi duylarda yer almaktadır. Bazı kısım bunu belli etmez ve ihtiyaçlarını kendilerini tatmin ederek görür. Bir diğer kısım ise ihtiyaçlarını bir partner ile karşılamak ister. Lakin her birey farklı kişiliklere ve dudulara sahiptir.

Hiçbir birey siz istemediğiniz sürece sizi cinsel birlikteliğe zorlamaz ve zorla yapmaz. Herkesin kendi iradesi ile bu aktivite gerçekleşir ve her iki tarafta tatmin olur.

Bu cinsel duygu o kadar garip bir şeydir ki kız gibi gördüğünüz ve tamamen pasif eğilime sahip olarak tanıdığınız kişinin aslında cinsel ilişki sırasında aktif eğilimi arzuladığını duyunca şaşırabilirsiniz.

Evet, bu tarz olan kişiler ve içlerinde bulunan aktiflik duygusu olan kişi sayısı oldukça fazla. Aktif veya Pasif olmak her ne kadar bir cinsel dürtü olsa da birçok eşcinsel kişinin aslında bastırılmış duygusu demek.

Posted in Bakırköy, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir