Travesti İstanbul
Menü Kapat

Dünya Çapında Travesti Hakları

Dünya çapında travesti hakları

Dünya çapında travesti hakları son zamanlarda büyük yol kat etti. Ancak hala gidilecek meşakkatli yol var.

Eşitlik, sağlık hizmetleri, onur ve koruma mücadelesi hala devam ediyor çünkü travesti haklarına küresel olarak hala erişilemiyor.

Dünya çapında trans hakları

Daha iyi bir anlayışa sahip olmamız için bu makale, dünya çapında yaşayan travesti haklarının mevcut durumu hakkında sizi bilgilendirmek amacı ile oluşturuldu.

Türkiye

Ne yazık ki Ülkemiz hala bu konuda hakkında bilinçsizlik ile mücadele etmektedir. Trans, travest, transseksüel, gay gibi kelimelerin anlamını bilmeyen insanlar ile mücadele etmenin telaşına düşmüşlerdir.

Ülke genelinde eşcinsel bireyler için eğitim, sağlık, onur ve koruma mücadelesi ne yazık ki olmayıp topluma istek ve arzularını dayanışma dernekleri ile iletmektedirler.

Turkey LGBT

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük şehirlerde hala bu sorunlar ile mücadele eden çok sayıda travesti birey gözünüze çarpabilir. Dünya geneline hitap eden ve yılda milyonlarca yabancı turiste ev sahipliği yapan bu büyük şehirlerde yaşam mücadelesi veren çok sayıda eşcinsel bulunmakta.

Asya

Transgenderizm tartışmaları söz konusu olduğunda Asya köşeye sıkıştırılmış durumda değil. Bunun nedeni ise bu kıtadan çok sayıda güzel trans kadının yaşaması.

Buna rağmen Asyalı travesti bireylerin kendilerini destekleyen transseksüel yasalardan hala mahrum olmasına inanmayacaksınız.

Bu rehbere hızlı bir giriş ​​yapmak için, en güzel transseksüel kadınları yetiştirdiği bilinen bir ülkeyle başlamak akıllıca olacaktır.

Tayland

Tuhaf bir şekilde, Tayland son derece hoşgörülü Budizm dinine odaklanmış olsa bile, trans hakları hâlâ trans bireylerin lehine değil. Bu nedenle pek çok trans kadın hâlâ yetişkin sektöründe yer alıyor.

tayland shemale

Tayland’da eşcinsel evlilik 2020 itibarıyla yasallaştı. Ancak aynı yıl, ülkenin yasa tasarısı da gündeme geldi. Eğer parlamentodan başarıyla geçerse yasalaşacak. Eşcinsel kişiler, her şeyin LGBT+ topluluğunun lehine olması durumunda birlikte mülk sahibi olabilecek ve çocuk evlat edinebilecekler.

Bunun transseksüel kadınlar için anlamı, heteroseksüel erkeklerle birliktelik kurabilecek olmalarıdır. Aynı şey transseksüel erkekler ve heteroseksüel kadınlar için de geçerli.

Tayland’da trans bireylerin yasal belgelerinde cinsiyet belirteçlerini değiştirmelerine izin verilmiyor. Ayrıca konuyla ilgili bekleyen bir yasa tasarısı da yok. Tayland yüzeyde ne kadar ileri görünse de Taylandlı transların gerçek durumu hala benimsememiş durumda.

Tayland’ı diğer Asyalı bireylerden çok daha iyi yapan şey, birçok Tayland üniversitesinin transseksüel öğrencileri kabul etmesidir. Trans bireyler kendi seçtikleri cinsiyete göre giyinebiliyor ve eğitimlerini sorunsuz bir şekilde tamamlayabiliyorlar.

Hatta bazı okullarda trans bireyler için ayrı banyolar bile var (gerçi bu tartışmalı çünkü batıda bu sistem kapsayıcı değil). Ama işin güzel yanı, translar taciz, aşağılanma ve ayrımcılığa maruz kalmadan tuvalete girip işlerini yapabiliyor.

Filipinler

Trans bireyler söz konusu olduğunda Asya’daki bir diğer popüler ülke ise Filipinler. Ancak Filipinler’de her zaman yaşam standartları iyi olmuyor. Trans bireylerin hayatı her zaman şenlik ve eğlenceyle dolu değildir. Çoğu zaman yetişkin fuhuş çalışmaya başlarlar.

Evlilik konusu Filipinler’de yaşayan trans bireyler için durum çok daha kötü. Eşcinsel çiftler için sivil birlik kurulmasına ilişkin yasa tasarısı hiçbir zaman kabul edilmedi. Kanunların ağırlıklı olarak Katolik kilisesine dayandığı bir ülke olarak, böyle bir kanunun Yüksek Mahkeme’den geçme ihtimali yakın gelecekte hiçbir zaman ortaya çıkmayacak.

filipinler ladyboy

Cinsiyet kimliği 2019 yılında SOGIE (Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinin ifadesi) Eşitlik Yasa Tasarısı yasalaşamadı. LGBT+ bireyleri ayrımcılığa karşı korumak için oluşturuldu.

2020 yılında SOGIESC adı verilen başka bir versiyonu oluşturuldu. Şans eseri, yasa tasarısı olarak tekrar kabul edildi ancak mevcut kişilerin senatoda yer alması nedeniyle yasalaşma şansı yok denecek kadar az.

Ayrıca her iki yasa tasarısında da trans kişilerin yasal kimlik belgelerinde cinsiyet belirteçlerini değiştirebileceklerine ilişkin bir madde yer almıyor. Ancak her ikisi de trans bireylere iş gücünde daha eşit bir oyun alanı sağlanmasına yardımcı olacak.

Filipinler’deki kolej ve üniversitelerin çoğunluğu hala trans öğrencilere izin vermiyor. Cinsiyete dayalı ayrımcılık eğitim kurumlarında dahi varlığını sürdürüyor. Kendilerini tanımladıkları cinsiyetle giyinmezler ve kendilerini ifade etmezlerse eğitimlerini tamamlamalarına izin veriliyor.

Asya’da trans bireylere yönelik daha olumlu muamelelerin olduğu ülkeler Tayvan ve Avustralya’dır. Her iki ülke de aynı cinsiyetten kişilerin evliliklerine izin veriyor ve trans kişilerin korunması konusunda oldukça ileri düzeyde.

Avrupa ve Kuzey Amerika

Bu bölgedeki çoğu ülke daha açık fikirli ve daha fazla insan hakları kampanyası yürütüyor. Bu nedenle batıdaki trans bireylerin yaşam kalitesi doğudaki emsallerine göre çok daha iyi.

Amerika Birleşik Devletleri

Boş yere özgürlerin ülkesi denmiyor. Gelişmiş eğitim ve genel olarak daha iyi bir yaşam standardının yanı sıra, ABD’nin trans bireyler ve onların hakları konusunda da kapsayıcı olduğu biliniyor.

Her ne kadar Amerikalıların hükümetteki sıkıntılarına ve son dönemde Joe Biden yönetimiyle ilgili tartışmalara rağmen burası hâlâ bir trans birey olarak yaşanabilecek en iyi yerlerden biri.

Amerika Birleşik Devletleri transgender

Aynı cinsiyet kimliğine sahip kişi evliliği ABD’de tanınıyor ve yasal. Bu nedenle trans bireyler heteroseksüel kişilerle herhangi bir sorun yaşamadan ve gecikmeden kolaylıkla evlenebilmektedirler.

Ayrıca Trans odaklı çiftler şunları yapabiliyor, evlilik, birlikte mülk sahibi olmak, çocuk evlat edinmek ve herhangi bir yasal uyarı olmadan aile kurmak.

ABD’de trans kişiler, SRS (cinsiyet değiştirme ameliyatı) geçirmemiş olsalar bile yasal belgelerindeki cinsiyet belirteçlerini değiştirebiliyorlar. Transeksüel bir kadınsanız devlet sizi tereddüt etmeden kadın olarak tanıyacaktır. Trans bireyler, görünüşlerinin pasaportlarındaki cinsiyet işaretiyle neden eşleşmediği konusunda göçmenlik sorgulaması yapmadan özgürce seyahat edebiliyor.

Eğitim konusuna gelindiğinde gerçek cinsiyetinizi temsil edecek şekilde giyinmek ABD’deki çoğu okulda sorun olmayacaktır. Çoğu Amerikalı transgenderizmi kabul ediyor ve bu konuda bilgili.

Dünya çapında travesti hakları bir parçası olmak istiyorsanız veya sadece Dünya çapında travesti hakları nelerdir sorunuzun yanıtını almak istiyorsanız GLAAD web sitesini ziyaret edin.

Posted in Ankara Travesti, Bursa Travesti, İzmir Travesti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir