Travesti İstanbul
Menü Kapat

Transgender Woman Nedir?

Transgender woman nedir?

Transgender woman kelimesi aslında trans kadının kısaltılmış ve İngilizce telaffuz biçimidir.

Her ülkede farklı okuma ve yazma biçimine sahiptir. Örneğin; Transeksüel olarak telaffuz edilen kelime ülkemizde sıkça yaygınlaşan bir kelime olarak bilinir.

Avrupa ülkelerinde Shemale ve Ladyboy olarak olarak bilinen bu iki kelime genellikle Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılır.

Transgender Woman Anlamı Nedir?

Bu kelime ülkemizde telaffuzu zor ve anlamı bilinmeyen bir kelimedir. Travesti cinsiyet kimliğine sahip kişiler ile karıştırılmaması gerekir.

Transgender woman cinsiyet kimliğine sahip kişiler cinsiyet ameliyat operasyonu geçirerek erkeklik cinsel organı, yerine kadın cinsel organları ile hayatını devam ettiren kişilerdir. Ayrıca, feminenleştirici ses tedavisi yöntemi ile ses tonlarını kadın sesini yansıtacak şekilde belirli operasyonlar sayesinde ayırt edilemez duruma getirilmiştir.

Travesti cinsiyet kimliği halk arasında cinsel organı penis olarak yaşam sürdüren ve genellikle fuhuş sektöründe çalışmaları ile bilinen kişilerdir.

Her iki cinsiyet kimliği arasındaki en büyük fark cinsel organlarıdır. Dış görünüş ve fizik olarak tıpa tıp kadın bireyleri andıran kişiler topluluğu olarak bilinir.

Trans Kadınlarda Rahim Var mı?

Cinsiyet değiştirme operasyonu geçiren trans kadınlarda erkeklik cinsel organı, yerine biyolojin kadın cinsel organı ( vajina ) bulunmaktadır.

Öncelikle bu ameliyatın gerçekleşmesi için hastane komisyon raporlar ve mahkeme kararı gerekmektedir.

Erkek cinsiyetine sahip olmak isteyen kadın kişiler için penis operasyonu şu şekilde ilerlemektedir. Ön kol derisiyle ya da bacaktaki ince kemik üzerindeki deriyle yapılan protezlerdir. Bu ameliyat, penisi oluşturacak flapların hazırlanması, yeni idrar yolu oluşturulması ve alt yüzden görünüm gibi evrelerden oluşmaktadır.

shemale nedir?

Kadın cinsiyetine geçmek isteyen erkeklere yapılan ameliyatlarda penis derisi dipten çepeçevre kesilerek eldiven parmağı gibi yüzülür ve çıkartılır. Derisiz kalan penisteki süngersi, kavernoz dokular (corpus cavernosum) iki yana kasık derisi altına gömülür böylece vajinanın büyük dudakları (labia majora) gibi kabarıklık sağlanır.

Trans Kadınlar Regl Olur mu?

Böyle bir durumun söz konusu olmadığını hepimizin malumudur. Anne rahminden Dünya’ya geldikleri an itibari ile cinsel kimlikleri erkek olan kişilerin regl olmaları imkânsızdır.

Geçmiş dönemlerde TikTok’ta bir trans kadın regl olduğunu ve regl ağrısı çektiği iddia edildi. Hal böyle olunca biyolojik kadınlar bu denli bir tartışmaya itiraz ederek sosyal medya bu tarz bir durum ile karşı karşıya kaldı.

Hatta yabancı bir trans kadın regl ağrısı çektiğini iddia ederek video paylaşmıştı. Dünya genelindeki biyolojik kadınlar bu duruma itiraz ederek bilimsel olarak trans kadınların regl olamayacağını dile getirdi.

transgender kisiler regl olabilir mi?
trans kadinlar regl olabilir mi?
trans kadinlar regl olamaz

Birkaç tepkiyi sizler için derledik. Sizin bu durum hakkındaki düşünceleriniz nedir? Sizce Trans kadınlar, biyolojik kadınlar gibi regl olabilir mi?

Posted in Beşiktaş, Fındıkzade, Kartal, Nişantaşı, Pendik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir